• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri dodas kopīgā piedzīvojumā-pārgājienā kopā ar Dzintri Kolātu pa Kuivižu apkārtni 17.06.2023

2023.gada 17.jūnijā ar LSAB PRO arodbiedrības atbalstu devāmies kopīgā piedzīvojumā-pārgājienā kopā ar Dzintri Kolātu. Pievienotajos foto redzams, kā mums gāja - bija skaisti skati, apvīti ar senu romantiku, kas ļāva atgūties no nedēļas darbiem. Bija stāsti, kas mūs pavadīja no ledāja kušanas laikiem līdz pat mūsdienām - tā mēs iepazinām Kuivižu apkārtni! Interesanti bija uzzināt, kur sensenos laikos bijusi jūra, kur, jau mežā esot, ir senās kāpas, kāds patiesībā ir augstais purvs... mums bija pat erudīcijas spēles, kur veiksmīgākajiem mūsu pārgājiena vadītājs Dzintris Kolats dāvināja lieliskas balvas-vietējo ražotāju gardumus!
Pasākums bija laba pārbaude pašu spēkiem 12 km garumā, jo karstā dienā bija jāiet pa dažādu segumu. Taciņas mežā vijās augšup un lejup, bija gan nogāzušos koku šķēršļi, gan jāpārvar grāvis pa nezināmas izturības "tiltiņu", gājiens pa šķembām klātu lauku ceļu, un smiltīm, kas vietām irdenas. Jāiet bija gan pa mežu, gan brikšņiem un krūmiem, gan saulainu (lasīt- ļoti saules piekarsētu) izcirtuma malu, gan pludmali, gan pa garām niedrēm, kur sekojām viens otram cieši pa pēdām... Randu pļavās mēs redzējām ne tikai visādas puķītes, govju pēdas un jūras tuvumu, bet tālumā bija manāmas arī "begemotu muguras", kas izrādījās milzu akmeņi :).
Beigās visi pārgājiena dalībnieki tika aicināti pie branga cienasta galda Diždzintaru māju pagalmā, mūs gaidīja vēsa cidoniju limonāde, bezgalgarda katra latvieša iecienītā aukstā zupa, dažādas zivju uzkodas,kur parasta brētliņa sagatavota tā, ka es vienu uzkodu pat sajaucu ar skumbriju! Un mūsu mielastu noslēdza Irena Liepiņa dāvātā meduskūka!
 
Mājās devāmies lieliskā garastāvoklī, ar patīkamu nogurumu un ar svaigu skatījumu par senākiem laikiem.
Novēlu katram Latvijas Pasta Domubiedri . , Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO izmantot iespēju un rudenī pievienoties nākamajam pārgājienam ar Dzintri Kolātu!
 
Ar cieņu, 
 
Laine Krastiņa
LSAB PRO biedre


Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.