• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri dodas ekskursijā uz Grieķiju un Maķedoniju, 14.09.2023-23.09.2023

2023.gada 14. septembrī LSAB PRO biedri devās 10 dienu braucienā uz Grieķiju un Maķedoniju, ar atpūtu pie Egejas jūras.Īss brauciena apraksts:

1. diena Agrā izbraukšana no Rīgas,lai sasniegtu Čehijas austrumus.Tranzīta brauciens. Nakts viesnīcā Slovākijā.

2. diena.Pēc brokastīm devāmies tālāk līdz Timišoāru,Bulgārijā. Nakts - viesnīcā Bulgārijas rietumos.

3. diena.Brokastis. Ceļš pa Grieķiju. Iekārtošanās viesnīcā Kavalas pilsētā, Egejas jūras krastā.

4. diena.Brokastis. Brauciens uz Tasas salu ar vietējo gidu.Klausāmies ļoti interesantus stāstus par Grieķijas vēsturi.Pārbrauciens ar prāmi uz Tasas salu Egejas jūrā. Šī sala ir ideāla atpūtas vieta - tīrs gaiss, debeszils ūdens pludmalē. Limena ir salas galvaspilsēta. Tur atrodas Sv. Miķeļa klosteris.Apmeklējam Zelta Pludmali. Atgriešanās viesnīcā ar atpūtu pie jūras. 

5. diena. Brokastis. Brauciens uz Salonikiem - otru lielāko pilsētu Grieķijā, grieķu Maķedonijas galvaspilsētu. Pastaiga ar vietējo gidu un iepazīšanās ar pilsētu. Bizantiešu nocietinājumi, Sv. Dimitrija baznīca, Aristoteļa laukums, krastmala, Baltais tornis, kā arī Aleksandra Lielā piemineklis. Pēc eksursijas atpūta pie jūras.

6. diena.Brokastis. Brauciens uz Atonas kalnu, Halkidiki pussalu. Izbraukšana ar kuģīti gar Svēto Kalnu, kas atrodas pussalas rietumu piekrastē, kur atrodas pareizticīgo mūku valsts. No 500 m attāluma var ieraudzīt klosterus. Pēc kruīza - pauze Uranopoles pilsētiņā pie Atonas kalna robežas. Pēc ekskursijas atpūta pie jūras.

7. diena.Brokastis. Brauciens uz Filippiem, Nea Peramu. -Maķedonijas pilsētas drupas. Atpūta pie jūras Nea Peramas kūrortpilsētā.Pēdējais vakars un pastaigas gan jūras krastu.

8. diena.Brokastis. Ceļš jau mājup- Grieķiju, Bulgāriju. Pauze pie Rilas klostera.Pastaiga pa Bulgārijas galvaspilsētu Sofiju. Neliela pauze Sofijas vēsturiskajā centrā.

9. diena.Brokastis. Tranzīta diena.

10. diena.Brokastis. Tranzīta diena turpinās- Polija. Lietuva, Latvija. Ierodamies Rīgā 5.00 no rīta, tālāk ceļš uz Latvijas novadiem.

Ceļojuma laikā vidējā temperatūra bija + 35 C. Kopā esam nobraukuši 6600 km.

Paldies LSAB PRO par atbalstu!

Iesakām šādus braucienus arī 2024 gadā.

 

Ar cieņu, 

Elga

 

 



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.