• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri apmeklē teātra izrādi "Lilioms" 27.05.2023

2023.gada 27.maijā LSAB PRO biedri apmeklēja teātra izrādi "Lilioms" - Dailes teātra pirmizrādi. Mūsdienīgi iestudēta performance - izrāde, kur savijās vienotā veselumā skaņa, gaisma un aktieru sniegums. Bezatbildīga spēlmaņa stāsts, kas izspēlēts īpatnējā -  it kā laikā  palēninātā stilistikā. Emocijas un pārdomas raisoša izrāde. Aktieru spēle izcila.!

Pēc izrādes kopīga pastaiga pa naksnīgo Rīgu.

Pateicamies LSAB PRO par šo atbalstu.

 

Ar cieņu,

 

Elga Morozova 

LSAB PRO Kultūras un aktīvās atpūtas pasākumu organizatore

 

Dailes “Lilioma” režisore Ildiko Gāšpāra un izrādes radošā komanda, kas nāk no stāsta dzimtenes – Ungārijas, radījusi mūsdienīgu iestudējuma versiju ar vērienīgiem vizuālajiem un skaņas risinājumiem, tehnoloģiju un mākslas sintēzē apvienojot jaudīgu un krāšņu gaismas, video un skaņas mākslu. Tas ir “Lilioms”, kas jūs pārsteigs, kādu jūs negaidījāt un kāds uz Latvijas skatuvēm vēl nav pieredzēts.

Mirdzoši uzraksti, neona zīmes, košas krāsas un vilinoša mūzika – tā izskatās nakts pasaule, kurā pieaugušo izklaides mijas ar bērnišķīgu prieku par jaunām, čaukstošām banknotēm. Kādreiz vien laternu gaismas pievilināja naktauriņus un vientuļus baudas meklētājus, tagad ielu garumā kārdina ar uzrakstiem “Laime”. Lilioms ir spēļu zāles pārzinis, kuram blakus vienmēr ir veiksme, tāpēc ne viena vien spēļu baudītāja vēlas sēdēt viņam cieši klāt. Spožumu ap Liliomu neaptumšo pat viņa paša vientulības ēna – viņš vienmēr spēj būt gana labs un radīt prieku citiem, bet sirds viņam ir tukša. Tikai kādas vienkāršas meitenes pieķeršanās un uzticība par leģendu kļuvušajam Liliomam liek viņam atteikties no spožuma, lai iegūtu ko vēl daudz bīstamāku – mīlestību, un viņš, nespēdams tai pretoties, apprecas, zaudē darbu un kļūst par tēvu. Dzīves karuselis viņam piedāvā izmest nākamo loku, tad atkal nākamo, līdz debesīs jau lemj, ko ar tādu nelabojamu nekauņu lai dara.



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.