• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri apmeklē Rīgas pili (prezidenta pili) 08.12.2023

2023.gada 8.decembra pēcpusdienā  LSAB PRO biedri devās bezmaksas ekskursijā uz Latvijas Republikas Valsts prezidenta rezidenci Rīgas pilī. Ekskursijā piedalījās dalībnieki no Tet un  VAS "Latvijas Pasts",  arodbiedrības biedri ar bērniem. Kopējais dalībnieku skaits 20.

Prezidenta kancelejas darbiniece mūs iepazīstināja ar pils vēsturi un vadīja ekskursiju pa pils telpām. Rīgas pils ir viena no Latvijas izcilākajām viduslaiku pilīm. Pastaiga pa pils telpām bija interesanta un aizritēja ļoti ātri.

Rīgas pils ir Latvijas Valsts prezidenta rezidence kopš 1922. gada, kad dibināta Latvijas Valsts prezidenta institūcija. Pils atrodas pašā Vecrīgas sirdī, Daugavas krastā. Tā ir nozīmīgs Latvijas vēstures un kultūras mantojums. 

Rīgas pils ir viena no izcilākajām viduslaiku pilīm Latvijā. Tās pamatakmens likts 1330. gada 15. jūnijā. Pils vairākkārt nopostīta, piedzīvojusi arī ievērojamas pārbūves un paplašināšanas. Pēdējā vērienīgā atjaunošana veikta Latvijas simtgades priekšvakarā. Visas telpas atjaunotas vēsturiskajā izskatā, tās piemērojot mūsdienu prasībām un izmantošanas iecerēm.

Pēc vērienīgajiem rekonstrukcijas un restaurācijas darbiem Valsts prezidents Raimonds Vējonis darbu Rīgas pilī atsāka 2016. gada 22. augustā.

Krāšņās prezidenta pils egles un rotājumi radīja Ziemassvētku noskaņu !

Iesakām atkārtot šādu ekskursiju!

 

Ar cieņu,

 

Elga





Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.