• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru ekskursija uz Igauniju, Vīlande-Tērbata, 21.08.2021-22.08.2021

2021.gada 21.augusta rītā LSAB PRO biedri, no Liepājas, Durbes, Tukuma un Saldus devās līdz Rīgai, kur pievienojās Rīgas ceļotāji. Devāmies 2 dienu ceļojumā Liepāja-Rīga –Tērbata- Vīlande.

Pirmā apskates vieta bija Andre siera ferma, kur ražo un pārdod sierus, kas guvuši augstu novērtējumu visas pasaules mērogā. Nogaršojām dažādas garšas sierus un varējām iegādāties tos līdzņemšanai. Mazajā zemnieku saimniecības veikaliņā var nopirkt gan sierus, gan citu vietējo mazo ražotāju bioloģiskās lauksaimniecības produktus. 

Atvadāmies no viesmīlīgajiem saimniekiem, lai dotos tālāk uz Moostes (Mooste mõis) muižu, kur vietējā gida pavadībā iepazināmies ar muižu, kur šobrīd atrodas skola. Pastaigājāmies pa muižas parku, kas iekārtots angļu stilā. Tad ceļš veda uz Tērbatu(Tartu), otro lielāko Igaunijas pilsētu. Iekārtojamies viesnīcā un kopā ar gidu izstaigājām Tērbatas -Tartu vecpilsētu. Otrā dienā brokastis un dodamies tālāk uz Vīlandes pilsētu. Gida pavadībā pastaigājāmies pa fantastisko pilsētiņu. Ezera skaistās ainavas un koka arhitektūra Vīlandi (Viljandi) padara tūristiem par iemīļotu vietu. Šī fantastiskā pilsētiņa, kas slēpjas dziļi Dienvidigaunijas mežos, glabā iespaidīgas pilsdrupas, kas reiz bijušas Livonijas ordeņa pils.
Dodamies uz Tāgeperas muižu, kas rada īstas pils iespaidu, un tā ir viena no ievērojamākajām jūgendstila ēkām – tās arhitekts ir Oto Vildau. Pastaigājam pa parku un dodamies jau mājup, lai pēdējā pieturas vieta Valgā var iedzert kafiju un doties mājup.

Ceļš līdz Rīgai un atvadāmies no gida un ceļotājiem tālāk uz Kurzemes pusi.Liepāju sasniedzām vēlā vakarā.

 

Paldies LSAB PRO par atbalstu.

 

Ar cieņu,

Elga Morozova

LSAB PRO Kultūras pasākumu organizatore

 



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.