• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru brauciens uz Toskānu, Itāliju no 29.04.2023 līdz 05.05.2023

LSAB PRO biedri agri no rīta 2023.gada 29. aprīlī devās caur Lietuvu un tālāk uz Polijas pusi. Priecājamies par pavasari, noskaņojums gaišs un saulains. Klausāmies gida stāstījumā par Polijas vēsturi. Vakarā vēlu šķērsojām Čehijas robežu un dodamies uz viesnīcu. Nakts viesnīcā.

2.diena.Ieturam brokastis, lai tālāk dotos garajā ceļā uz Itāliju - Toskānas reģionu. Braucot pa Čehiju mūsu skatieniem paveras kalni - augstie un zemie Tatri. Kalnu varenums mūs visus pārņem savā varā un elpu aizturējuši, cauri autobusa logiem, priecājamies par šo skaistumu. Čehija tiek uzskatīta par Eiropas jumtu jeb augstāko punktu, jo visas upes iztek, bet neviena neietek Čehijā. Šķērsojām Itālijas robežu, lai tālāk dotos uz viesnīcu atpūsties. Nakts viesnīcā.

3.diena.Brokastis.Dodamies uz Pjencu, kur mūs sagaidīja vietējā gide. Klausāmies gides stāstījumā par seno pilsētu. Pastaiga. Nogaršojām vietējos sierus un klausāmies ielu operas mūziku. Tālāk dodamies uz Montalčino, kas atrodas gleznainā Orčas ielejā, kur varam nogaršot vietējos vīnus ar gardu picu. Apmeklējām Sv.Antimo abatiju, kas tika dibināta Kārļa Lielā laikos. Lai justos laimīgi un priecīgi, dodamies uz pazīstamo Banji SanFilippo, kas ir pazīstama ar saviem ārstnieciskajiem ūdeņiem. Katrs šo laiku izmantoja, veldzējoties termiskos ūdeņos. Nakts viesnīcā.

4.diena. Brokastis. Dodamies ekskursijā uz Florenci - pilsētu-muzeju. Mūs sagaidīja vietējā gide un iepazīstināja ar šo savdabīgo Itālijas pilsētu, kur dzīvo aptuveni 350 tūkstošu iedzīvotāju. Pastaiga pa Florences ieliņām. Sakām ardievas Florencei un dodamies uz Kastiljoni. Gleznaina, sena, nocietināta pilsētiņa Trazimeno ezera krastā. Pastaiga pa šo vēsturisko pilsētiņu, kur zied kastaņas un ceriņi. Atgriežamies noguruši, bet laimīgi. Nakts viesnīcā.

5.diena.Brokastis. Dodamies ekskursijā uz Sjēnu - pilsētu, kas ir saglabājusies 15.gs.līmenī, jo naudas trūkuma dēļ netika pārbūvēta. Skatam paveras asakains pilsētas laukums, kam ir gliemežvāka forma. No Sjēnas ceļš ved uz Kjanti reģiona vīndaru ciematu Grevi. Tas atrodas Toskānas ielejā, kas ir pazīstama ar saviem vīniem. Dodamies pie itāļu vīndara degustēt vietējos vīnus. Noguruši atgriežamies viesnīcā. Nakts viesnīcā.

6.diena.Brokastis.Agrā izbraukšana mājup. Ceļš pa Itāliju, Austriju, vērojot sniegotās Alpu kalnu virsotnes. Pēc saulainās Itālijas kļūst nedaudz vēsāk. Esam ceļā uz mājām. Nakts viesnīcā Čehijā.

7.diena.Brokastis.Brīnišķīgā ceļojuma pēdējā diena. Ceļš pa Čehiju, Poliju un pa Lietuvu. Visi pagriežam pulksteņus vienu stundu uz priekšu. Latvijas robežu šķērsojām pusnaktī. Iebraucām Rīgā plkst.trijos naktī.

Mūsu ceļojums veiksmīgi ir galā, esam nobraukuši 6345 km. Ieguvuši daudz iespaidu par saulaino Toskānu un Itāliju.

 

Paldies par atbalstu LSAB PRO,

 

Ar cieņu ,

Elga

LSAB PRO Kultūras un aktīvās atpūtas pasākumu organizatore

 

 

 



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.