• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru ekskursija uz Ventspili 28.08.2021

2021.gada 28.augusta rītā LSAB PRO biedru grupa devās no Rīgas līdz Kurzemei, uz Ventspili. Braucienā biedri un gids apsveica Ingrīdu Rošāni dzimšanas dienā, jo viņa ir dzimusi tieši 28.augustā. Braucām līdz vīna darītavai ”Vējkalnietis”, kur degustējām 5 dažādus izsmalcinātus mājas vīnus.Varējām tos arī iegādāties.Mājas vīna darītavā “Vējkalnietis” visa pamatā ir roku darbs, veidojot atšķirīgas, nelielas vīnu partijas. Piedāvājumā ir ekologiski tīrs mājas vīns ar kvalitātes zīmi “Dabīgs produkts”. Vīni tiek darināti tikai no Latvijas dabā vai kultūrā augušām izejvielām – augļiem, ogām, dārzeņiem un ziediem. Sortiments ir gana plašs, piedāvājumā 20 – 25 dažādi vīni.

Atvadoties jau no saimniekiem, devāmies Talsu virzienā pie maizes cepējas Ainas Šteinbergas.Cepēja Aina Šteinberga radījusi desmit dažādu veidu maizes, kas priecēs pat visizsmalcinātāko garšu kārpiņu īpašniekus. Dažādu veidu maizes arī nodegustējām. Saimniece ir jautra, sirsnīga un izklaidēja mūs ar anekdotēm un stāstiem iz dzīves.Tapa kopīgs foto ar saimnieci, lai iemūžinātu patīkamo brīdi un noskaņu.

Ceļš ved uz Ventspili, kur kopā ar gidu izstaigājām vecpilsētu, ostas promenādi un apmeklējām Piejūras brīvdabas muzeju.Tas ir vienīgais tieši zvejniecībai veltīts brīvdabas muzejs Latvijā ar zvejnieku sētām, klētīm un vējdzirnavām no Užavas pagasta.Tur redzama Baltijas valstīs lielākā enkuru kolekcija ar vairāk kā 100 eksponātiem no 17.gs. līdz pat mūsdienām.

Pēc muzeja apmeklējuma dodamies uz pilsētu, lai nobaudītu gardus ēdienus Ventspils krodziņos. Pastaiga pa Dienvidu molu, kā arī foto sesija.Vēlā vakarā atvadāmies no Ventspils un dodamies mājup.

 

Ļoti jauka ekskursija patīkamā, biedriskā noskaņā.

 

Pateicamies LSAB PRO par atbalstu.

 

Ar cieņu,

Elga Morozova

LSAB PRO kultūras pasākumu organizatore

 



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.