• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru ekskursija uz Liepāju 04.09.2021-05.09.2021

4.septembra rītā LSAB PRO biedri  no Rīgas, Jelgavas, Garkalnes un Salaspils devās 2 dienu ekskursijā uz Liepāju.

Braucot un klausoties gida stāstus par Kurzemi, nemanot bijām atbraukuši līdz Kuldīgai -  kur jau mūs gaidīja vietējā gide. Pastaiga pa Kuldīgas vecpilsētu. Kuldīga ir neliela un pievilcīga Kurzemes pilsēta, kuru visos laikos apjūsmojuši un savos darbos iemūžinājuši dzejnieki un mākslinieki. Vēsturiskā apbūve un daba veido neatkārtojamu vienotu ansambli, kādam līdzīgu nav ne Latvijā, ne citviet Eiropā. Apskatījām arī Ventas Rumbu.

Atvadāmies no gides un dodamies tālāk uz “Smilškalnu” vīna darītavu. Saimnieks pastāstīja   par vīnu ražošanu un varējām nodegustēt 6 dažādus vietējos vīnus. Mājas vīnus ražo no pašu saimniecībā audzētām ogām – avenēm, upenēm, kazenēm un smiltsērkšķiem. 

Dodamies tālāk uz Liepāju. Iebraucot Liepājā mūs sagaidīja vietējā gide, lai dotos pastaigā pa pilsētu. Rožu laukums, promenāde, Dzintara pulksteņi, Latvijas mūziķu “Slavas aleja”, Jūrmalas parks, Zilā karoga Pludmale – tās ir vietas, ko noteikti jāredz Liepājā.

Vakarā noguruši dodamies uz viesnīcu.
Otrā diena, 5.septembris

Foto sesija pie viesnīcas un laiks doties tālāk. Šodien mūsu mērķis ir Karostas cietuma apmeklējums ar ekskursiju. Karosta ir brīnumaina, paradoksāla un unikāla vieta ne vien Latvijas, bet arī pasaules vēstures un arhitektūras kontekstā. Karosta ir lielākā vēsturiskā militārā teritorija Baltijā un aizņem gandrīz vienu trešdaļu no visas Liepājas teritorijas. Gida interesantie stāsti lika aizdomāties par padomju laiku dzīvi Liepājas Karostas pilsētiņā.

Bet mums laiks doties tālāk uz Jaunpili. Muzeja apskate - uzzinājām, ka Jaunpils ir viena no retajām viduslaiku pilīm, kas saglabājusi savu sākotnējo izskatu.Jaunpils pils celta 1301. gadā kā Livonijas ordeņa cietoksnis. Pēc pils apskates dodamies uz Jaunpils alus darītavu. Interesanti stāsti par alus  tapšanu un varējām nogaršot dažādu veida alu.
Laiks atvadīties un doties mājup.
Pavadītais laiks Kurzemē deva enerģiju nākošai nedēļai.

Paldies LSAB PRO.

Ar cieņu,
Elga Morozova

LSAB PRO Kultūras un atpūtas pasākumu organizatore



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.