• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru ekskursija "Latgale- Latvijas dvēsele" 07.08.2021-08.08.2021

2021.gada 07.augusta rītā LSAB PRO biedri devās 2 dienu ceļojumā uz Latgali. Ceļojums sākās no Liepājas līdz Rīgai, kur braucējiem pievienojās pārējie ceļotāji. Pirmais apskates objekts bija Kokneses pilsdrupas. Gids pastāstīja par Kokneses un pilsdrupu vēsturi.Tālāk devāmies uz Pasta muzeju Aglonā. Gides vadībā notika eksponātu apskate. Pasta un informācijas muzejs vēra durvis saviem viesiem 2020.gada 1.augustā. Līdz šim Latvijā nav bijis muzeja, kas plaši vēstītu par pasta attīstību, bet Aglonā nav bijis novadpētniecības muzeja. Pasta muzeja veidotāji Elizabete Viļuma – Gražule un Arturs Gražulis centās vienā muzejā apvienot šos saturiskos pavedienus – caur pasta attīstības vēsturi apmeklētāji varēja iepazīties ar interesantāko Aglonas vēsturē, kā arī pārdomāt par Dieva klātesamību un viņa slepenajiem informācijas šifrējumiem. Apmeklētāji varēja iepazīties ar stāstu, ko Somersetā (Aglonā) skolas gados darīja pašreizējais Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Drosmīgie varēja pastāvēt uz tehnoloģiju zārka stikla vāka un pārdomāt, ko cilvēks ar Dieva gribu ir radījis, lai paātrinātu informācijas nodošanu.Muzeja klāstā ir plašas vēstures mantiskās liecības – ir apskatāma gan pirmā pasaules pastmarka – Melnais Penijs, gan kolekcija – 150 gadu ilgais pastmarkas stāsts Latvijas teritorijā. Ceļojot laikā, apmeklētāji nonāca viduslaiku cietumā, brauca karietē pa pasta traktu Sanktpēterburga-Varšava, pasta vagonā izjuta Ulmaņlaikus, atmiņās kavējās Padomju laikos.  Tas bija ceļojums no bungu telegrāfa laikiem līdz pat mūsdienām.

Pasta darbinieki pasniedza dāvanu Pasta muzeja darbiniekiem.Tālāk devāmies Aglonas bazilikas virzienā un apskatījām baziliku un tās apkārtni. Pēcpusdienā iebraucām Daugavpilī, iekārtojamies viesnīcā un devāmies apskatīt pilsētu.Otrā rītā pēc brokastīm dodamies uz Červonkas muižas pili. Gids stāstīja par pils vēsturi. Pils būvēta 1870.gadā un saglabājusies labā stāvoklī līdz pat mūsdienām. Pie Červonkas muižas pils organizējām foto sesiju.

No Červonkas muižas pils ceļš veda uz Krāslavu, kas ir viena no skaistākajām un iecienītajām Latgales pilsētām. Gida pavadībā staigājām pa pilsētu. Aplūkojām grāfu Plāteru pils kompleksu - 1791. gadā celtu kungu māju, ko paši krāslavieši lepni sauc par pili. Pēc Krāslavas devāmies uz Atpūtas parku “Stalkers”. Īpaši labiekārtotais parks atrodas gleznainā vietā Daugavas krastā meža ielokā, dabas parka “Daugavas loki” teritorijā. Mums bija iespēja uzzināt par meža parka interesanto un noslēpumaino vēsturi. Atvadoties no dabas parka, devāmies mājup.

Saulainas dienas Latgalē !

 

Paldies LSAB PRO par atbalstu.

 

Ar cieņu,

Elga




Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.