• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedru brauciens uz Lietuvu - Aukštaitija- Anīkšči, Utenai, Zarasai 09.07.2022.

2022.gada 9.jūlijā LSAB PRO biedri devās vienas dienas ekskursijā uz Lietuvu.

Pasta sektora arodbiedrības biedriem tika izdalītas LSAB PRO aptaujas anketas, lai dienas laikā varētu tās aizpildīt un ierakstīt savus jautājumus un priekšlikumus. Arodbiedrība – tie esam mēs paši. Jo vairāk biedru arodbiedrībā, jo aktīvāk biedri izsaka savas vēlmes un priekšlikumus, jo vairāk arodbiedrība var panākt. Ko nespēj viens, to spēj visi kopā.

Pirmā apstāšanās vieta ir unikāls pastaigu parks “Lajų tako komplekso" Aknīščos. No koku galotnēm 34 m augstumā ir iespēja vērot skaistos dabas skatus uz ezeru. Šāda taka ir vienīgā visā Baltijā.

Tālāk dodamies uz Lietuvas Etnokosmoloģijas muzeju,lai kopīgi ar vietējo gidu pastaigātu pa šo interesanto objektu. Iegādājamies suvenīrus ar meteroītu gabaliņiem .  Lietuvas Etnokosmoloģijas muzejs – tā ir viena no visvairāk ārvalstu tūristu apmeklētajām vietām Lietuvā. Tas ir izveidots Molētu rajonā, netālu no Kulonu ciema, mazliet tālāk no Molētu astronomijas observatorijas, blakus pilskalnam. Etnokosmoloģijas muzejs vēl tiek saukts par speciālās nozīmes astronomisko paviljonu, redz, trīs tā daļas – pazemes galerija ar piecām zālēm, observatorijas novērošanas tornis ar teleskopu un āra ekspozīcija – veido spēcīgas celtnes iespaidu.

Utenas pilsētiņā apstājāmies pie Pasta stacijas ēku kompleksa, kas būvēts XIX gs. Ļoti iespaidīgs satiksmes centrs, saukts par Sanktpēterburgas - Varšavas traktu.

Pasta vajadzībām vecais pasta ēku komplekss kalpoja līdz 1992.gadam, šobrīd tur darbojas  Utenas mākslas skola.

Pēcpusdienā dodamies uz Šlīnikas ūdensdzirnavām, kas darbojas jau 300 gadus. Mūs sagaidīja dzirnavnieks, lai mēs kopīgi varētu apskatīt, kā darbojas dzirnavas. Pašiem bija iespēja pastrādāt par dzirnavnieku . Pēc darbošanās dzirnavās, baudījām gardus ēdienus. Iestājās debešķīgs, kluss novakars dzirnavās.

Kā pēdējais apskates objekts bija pilsētiņa Zarasi. Apmeklējām unikālo Zarasu apskates panorāmas ratu, no kura paveras brīnišķīgs skats uz Zarasu ezeru.

Atvadāmies no Lietuvas un ceļš mājup. Rīgā atgriežamies ap 23.00 un tālāk ceļš uz Salaspili.

Paldies LSAB PRO par šo braucienu.

Iesakām  arī  citiem šo  interesanto ceļojumu.

Ar cieņu,
Elga



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.