• lv
Latvijas Sakaru darbinieku arodbiedrība PRO
Pasākumi


LSAB PRO biedri dodas uz Somiju un Igauniju 23.06. - 25.06.2022

1.diena

Skaistā Līgo svētku dienas rītā LSAB PRO biedri devās ceļojumā uz Igauniju un Somiju. Agri no rīta izbraucām no Liepājas. Rīgā pievienojās pārējie ceļabiedri. LSAB PRO biedri saņēma informāciju par arodbiedrības paveikto biedru labā. Dalījās ar savu darba pieredzi ar kolēģiem no citām pasta nodaļām. Savstarpējā biedru darba pieredzes un domu apmaiņa ir ļoti svarīga, jo pārrunājot darbam svarīgus jautājumus, rodas netradicionāli risinājumi, idejas kā darbu paveikt labāk, kādus jaunus pakalpojumus gribētu saņemt klienti. Aicinām visus Tet un Latvijas Pasts darbiniekus pievienoties arodbiedrības draudzīgajai saimei, lai kopā gan aizstāvētu savas intereses, gan patīkamā atmosfērā atpūstos un uzkrātu spēkus darbam.

 Tālāk ceļš veda uz Igauniju. Apstājāmies pie Keilas ūdenskrituma, lai kopīgi ielīgotu Līgo svētkus. Turpinājām ceļu uz Igaunijas galvaspilsētu Tallinu, kur iekārtojamies viesnīcā. Pēc atpūtas devāmies pastaigā ar gidu pa Tallinas vecpilsētu. Augšpilsēta – Domkalna pils, skatu laukumi, Doma baznīca, Aleksandra Ņevska katedrāle. Lejpilsēta – Rātsnams un Rātsnama laukums, pilsētas nocietinājumi un baznīcas. Katrīnas I. Kadriorgas pils (Kadrioru loss / Katharinental) ar parku.

2.diena

Pēc brokastīm devāmies uz prāmi, lai brauktu uz Helsinkiem-Somijas galvaspilsētu. Pirmā apskates vieta - šarmantā Porvo (Porvoo/Borgå), kas ir veco koka ēku pilsētiņa. Dodamies atpakaļ uz Helsinkiem. Apskates ekskursija ar autobusu pa pilsētu. Pastaiga pa vēsturiskām vietām. Pastaigas laikā no gida uzzinājām daudz interesantus faktus. Nakts pārbaucienā atpakaļ uz Tallinu baudījām neaizmirstamu saulrietu jūrā. Iesakām braucienu ar prāmi arī citiem ceļotājiem.

 3.diena.

Pēc brokastīm sākās ceļš mājup. Apskatījām Kadriorgas pils dārzu.

 Nākošā apskates vieta bija Hāpsala. Hāpsala ir mierīga, draudzīga, klusa pilsētiņa, slavena ar dūņu SPA centriem un visvecāko slēgto dzelzceļa staciju. Brīnišķīga maza pilsētiņa ar šaurām ieliņām, miniatūru rātsnamu un romantiskām koka dzīvojamām mājām. Romantiskajā krastmalā slejas Kūrzāle, kas ir viena no skaistākajām koka ēkām visā Igaunijā. Šeit var baudīt gadu gaitā noslīpētu SPA kultūru. Pirmais Hāpsalas dūņu SPA centrs savas durvis vēra 1825. gadā un kopš tā brīža Hāpsala vienmēr SPA cienītājus ir piesaistījusi no visas pasaules, pat Krievijas carus. Hāpsala bija slavenā komponista Pētera Čaikovska iemīļota atpūtas vieta.

Brīvajā laikā šo klusumu un mieru izbaudījām no visas sirds. Tālāk ceļš mājup.

Pateicamies par šo burvīgo braucienu Līgo svētku noskaņās LSAB PRO

Ar cieņu,
Elga



Jaunumi

Pieraksties lai saņentu jaunumus.